DR ROGER AIDOO HÅLLER PRESENTATION VID FUTURE OF CONFECTIONERY-KONGRESSEN

The Future of Confectionery: Less Sugar – Same Taste är en kongress som äger rum i Solingen, Tyskland från 30 till 31 oktober nästa vecka. Dr Aidoo från Bayn Europe AB, experter inom sockerreducering, är inbjuden att som keynote speaker hålla en presentation om hur sockeralternativ påverkar produktutveckling.

Överkonsumtion av socker är idag ett av de stora hoten i världen mot vår hälsa. Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar oss att minska vårt dagliga intag av socker. Konfektyr spelar endast en mindre roll i vårt totala energiintag men uppfattas ändå som associerat med övervikt och ohälsa. Bayn Europe AB befinner sig i mitten av denna utveckling, med ett genuint driv att låta oss njuta av våra favoriter bland godis, kakor och choklad ändå.

Vid kongressen för the Future of Confectionery: Less Sugar – Same Taste är agendan just det; att reducera socker i konfektyr. Dr Roger Aidoo från Bayn kommer att delta och hålla en presentation om tillämpbarheten av alternativa sötningsmedel och kolhydratpolymerer i utvecklandet av sockerfri choklad.

”Det är mycket spännande att låta världen få veta om Bayns expertis och vad Bayn har att erbjuda vad gäller sockerreduceringslösningar. Och det kommer att bli en mycket bra plattform för att se vad som händer på andra platser när det gäller sockerreducering”, säger Dr Aidoo, chef för R&D på Bayn Europe AB.

Dr Roger Aidoo, en expert på sockerfri chokladtillverkning, har arbetat på Bayn sedan 2015. Dr Aidoo är en livsmedelsforskare och har en PhD i biologi från Gents universitet i Belgien, samt en masterexamen i livsmedelsteknik.

”Bayn säljer lösningar, sammansättningar av sockeralternativ och bulkingredienser. Jag kommer att prata om hur dessa sockeralternativ påverkar produktutvecklingen, och använda choklad som en fallstudie. Kunskap om sockers funktionalitet i livsmedel tillsammans med valet av de mest lämpade ingredienserna för sockerreduktion är det som behövs för effektiv produktutveckling”, sammanfattar Dr Aidoo.

Kongressens värd är ZDS, Die Süßwaren-Akademie, i samarbete med BDSI, Bundesverband der Deutschen Süßwarenindustrie.

Kategorier

Arkiv