GREKLANDS STÖRSTA TILLVERKARE AV LÄSKEDRYCKER OCH JUICER LANSERAR ISTE MED BAYNS NATURLIGA OCH HÄLSOSAMMA INGREDIENSER FÖR SOCKERREDUCERING

I februari i år tecknade Bayn Europe ett Letter of Intent med det grekiska produktions- och distributionsföretaget Paxman Ltd. Under andra kvartalet 2017 lanserade deras kund Loux, Greklands största tillverkare av läskedrycker och juicer, isteet ”Plus ’n Light Ice Tea” med Bayns ingredienser för hälsosam sockerreducering.

Plus ’n Light Ice Tea innehåller 60 % färre kalorier och är sötad med naturliga ingredienser som gör att drycken behåller sin goda smak och karaktär. Isteet finns i tre smaker; citron, persika och blandade frukter och säljs i dagligvaruhandeln.

”Att Greklands ledande dryckestillverkare har lanserat sockerreducerade isteer är ett tydligt tecken på den starka trenden inom sockerreducering och att fler livsmedelstillverkare har börjat lyssna på konsumenternas önskan om mer naturliga och hälsosamma produkter. Vi på Bayn är också glada att vårt Letter of Intent med Paxman redan gett resultat i och med Loux lansering.” säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

”Stevia är en speciell ingrediens som kräver mycket förkunskaper för att kunna använda på rätt sätt. Jag är därför väldigt glad att vi nu kan erbjuda Bayns ingredienser till en så viktig kund som Loux. Vi ser fram emot ett långt samarbete med Bayn för att fortsätta kunna sprida sockerreduceringstrenden i Grekland.” säger Stavros Frangias, VD Paxman Ltd.

Kategorier

Arkiv