KUNDBERÄTTELSE: SNÖ GELATERIA OM ATT GÖRA GELATO MED BAYNS SOCKERERSÄTTNINGSLÖSNING

SNÖ gelateria i Stockholm gör idag glass med Bayn Europes sockerersättningslösning. Den sockerreducerade glassen har tagits mycket väl emot av kunderna. Vi har pratat med Kenneth Erlandsson, svensk mästare i gelato, om steget att börja göra gelato utan tillsatt socker.

Kenneth Erlandsson på SNÖ gelateria har tagit fram recept för gelato utan tillsatt socker med Bayns sockerersättning EUREBA® Ice cream blend. Gelaton har sålts till konsumenter under sommaren 2017 på SNÖ gelateria i Stockholm. Under 2018 kommer gelato utan tillsatt socker att dyka upp på både Kvarnholmens glasscafé och på Odengatan. Många kunder uppskattar att det finns ett alternativ med mindre socker och det har bara varit positiva reaktioner på glassen.

”Gelaton kan vara lite knepigare att göra utan tillsatt socker då den innehåller mindre fett och socker till att börja med. Sockret har så många viktiga egenskaper beträffande smak, konsistens och även för fryspunkten. Jag ställde mig därför mycket tveksam till att ens det skulle vara möjligt,” meddelar Kenneth Erlandsson. ”Resultatet blev dock helt förbluffande bra och glassen har blivit så efterfrågad att jag nu har gelaton utan tillsatt socker i mitt ordinarie sortiment.”

”I vårt samarbete med livsmedelsproducenter får vi löpande bekräftelse på att våra lösningar lever upp till marknadens krav på smak och konsistens. Det är glädjande att fler och fler producenter äntligen tar steget och erbjuder produkter med mindre socker. Man skulle önska att de stora livsmedelsproducenterna tog ett större ansvar och ledde utvecklingen men det är ofta små och medelstora företag som går i täten när förändringens vindar blåser. Kenneth Erlandsson är en av dessa pionjärer som lanserat gelato med vår lösning för sockerersättning under sommaren. Att svenska mästaren i gelato använder vår produkt ser vi som ett gott bevis på att den klarar all sorts glass”, säger Lucy Dahlgren på Bayn Europe.

Kategorier

Arkiv