BAYN EUROPE AB INLEDER SAMARBETSAVTAL MED GLASSFÖRETAGET KÖLD AB

Bayn Europe AB, en global specialist på sockerreducering, hjälper glassföretaget Köld AB att utvidga sitt unika glasskoncept med nya recept och smaker utan tillsatt socker. Sedan i augusti har testglass som Köld tagit fram tillsammans med Bayn Europes EUREBA®-glassblend sålts i Malmö och blivit väl mottagen av allmänheten.

Det nytänkande glassföretaget Köld AB tillverkar sina goda veganska och mjölkbaserade glassar i Malmö. Sedan sommaren har Bayn jobbat i nära samarbete med Köld för att ta fram nya sockerreducerade recept för Kölds alla glasstyper: gräddglass, kokosglass, cashewglass, sorbet och sherbet. Bayn har ansvarat för omformuleringarna av recept för att kunna ersätta socker i glassen, och för att samtidigt behålla både den goda smaken och de tekniska aspekterna av glassen.

”Glass ska vara kul och spännande, men framför allt ska den smaka gott, oavsett vilken typ av glass man föredrar. Funktion kommer aldrig att komma före god smak hos oss. Vi har länge arbetat med att försöka producera glass utan tillsatt socker, för vi ser det som en viktig framtidsprodukt. Vi var inte nöjda med smakerna vi fick fram 2015, men när vi i år började med EUREBA® i våra blindtester blev resultatet fantastiskt bra. Ibland klarade vi inte själva blindtesterna, när vi blev ombedda att välja ut glassarna med EUREBA®! Det är riktigt bra betyg”, säger Peter Svanberg, grundare Köld AB.

”Att ta bort socker i glass är en utmaning vad gäller smak, regelverk och tekniska funktioner. Bayns kärnkompetens ligger i att formulera ingrediensblandningar för att ersätta eller reducera tillsatt socker med ingredienser av naturligt ursprung. Vi är glada att Köld, som jobbar med fokus på smakupplevelser, inte märker någon skillnad i smak och konsistens mellan sin glass med socker och med vår glassblend utan tillsatt socker. Detta är ytterligare ett bevis för att våra lösningar för sockerreducering fungerar”, säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

Den sockerreducerade glassen kommer att finnas tillgänglig i Kölds glassortiment från och med 1/12 2016. Glassen planeras även att säljas av Bayn i sitt nyöppnade kunskapscenter med sockerreducerad fika i Gävle.

”Marknadspotentialen är enorm och vi har ett flertal strategiska partners som ser över vilka möjligheter vårt smakfulla och sockerreducerade produktkoncept erbjuder”, säger Lucy Dahlgren.

För mer information, kontakta:
Ange Mertner, Vice-VD, Bayn Europe AB, e-mail am@bayn.se
Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Denna information är sådan information som Bayn Europe AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 november 2016 kl. 10.30 CET.

Om Bayn Europe AB
Bayn Europe AB är ett svenskt livsmedelstekniskt företag som specialiserar sig på hälsosam och naturlig sockerreduktion. Vår vision är att förbättra människors dagliga tillvaro genom att erbjuda naturliga, goda och hälsosamma sockerreducerade produkter. Bayn utvecklar, marknadsför och säljer hälsosammare och naturliga sockerreducerade produkter över hela världen genom innovativa formler. www.bayn.se

Bayn är listat på First North under namnet BAYN. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser, tel. 46 8 5030 1550
Om Köld AB

Köld AB är ett nytänkande glassföretag med bas i Malmö som skapar grädd-, kokos-, cashew- och sorbetglass med spännande smaker på naturliga råvaror. https://kold.co/

Kategorier

Arkiv