BAYN EUROPE AB OCH PANDY PROTEIN AB TAR FRAM LIVSMEDELSPRODUKT UTAN TILLSATT SOCKER

I veckan ingick Bayn Europe AB, en global specialist på sockerreducering, och Pandy Protein AB, en svensk tillverkare av hälsosamt godis och snacks, ett avtal. Tillsammans kommer de två företagen att ta fram en ny hälsosam livsmedelsprodukt utan tillsatt socker, med fokus på god smak och bra näringsinnehåll.

Produkten kommer att tas fram under Pandy Proteins varumärke och etableras i första hand på den nordiska marknaden. Bayn Europe ansvarar för produktutveckling, receptdesign, framtagning av produkten samt testpanel med slutkonsument.

”Vi ser fram emot att ta fram en produkt tillsammans med Pandy Protein som riktar sig mot en hälsomedveten konsument. Sockerreducering är en av de snabbast växande trenderna inom konfekt- och snacksindustrin, men även en utmaning för många livsmedelstillverkare. På Bayn jobbar våra experter på att ta fram nya, innovativa recept som säkerställer både en god smak och ett lägre kaloriinnehåll”, säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

Enligt Världshälsoorganisationen är idag 1,9 miljarder människor, närmare 30 % av jordens befolkning, antingen överviktiga eller kraftigt överviktiga. Det finns idag få alternativ för konfektyr och snacks med lågt kaloriinnehåll och med reducerat sockerinnehåll.

”Vi har valt att inleda ett samarbete med Bayn Europe då vi ser positiva synergieffekter mellan bolagen. Bayn har god kompetens inom sockerreducering som ligger i linje med de alternativ vi vill erbjuda konsumenterna”, säger Robert Ingre, VD Pandy Protein AB.

Pandy Protein har redan gjort sig ett namn på den svenska marknaden med sitt sortiment av hälsosamt proteingodis. Pandy finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Island och kommer inom kort även lanseras i fler länder.

För mer information, kontakta:
Peter Werme, Styrelseordförande, Bayn Europe AB, e-mail pw@bayn.se
Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Denna information är sådan information som Bayn Europe AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 november 2016 kl. 8.30 CET.

Om Bayn Europe AB
Bayn Europe AB är ett svenskt livsmedelstekniskt företag som specialiserar sig på hälsosam och naturlig sockerreduktion. Vår vision är att förbättra människors dagliga tillvaro genom att erbjuda naturliga, goda och hälsosamma sockerreducerade produkter. Bayn utvecklar, marknadsför och säljer hälsosammare och naturliga sockerreducerade produkter över hela världen genom innovativa formler. www.bayn.se

Bayn är listat på First North under namnet BAYN. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser, tel. 46 8 5030 1550

Om Pandy Protein AB
Pandy Protein är ett svensktillverkat och sockerfritt proteingodis med hög andel BCAA. Smakerna har tagits fram med inspiration från svenska lösgodisfavoriter. Ett perfekt alternativ för en hälsomedveten konsument som vill undvika socker men samtidigt äta något gott. www.pandyprotein.com

Kategorier

Arkiv