BAYN EUROPE MÖJLIGGÖR HÄLSOSAMT SORTIMENT FRÅN VITALITY UTAN TILLSATT SOCKER

Under våren mottog Bayn Europe, en global specialist inom sockerreducering, en order på en ingredienslösning av livsmedelsproducenten Lefka O’life Afrika i Sydafrika. Lefka O’life Afrika har sedan dess arbetat med den irländska matproducenten Allegro för att införa ingredienslösningen i det hälsosamma produktsortimentet Vitality. Produkterna är nu tillgängliga i Irland och kommer att lanseras i Storbritannien under 2017.

“Tidigare i år utvecklade Lefka O’Life ett livsmedelssortiment för irländska Allegro under varumärket ‘Vitality – Food for Active Living’. Uppdraget var att ta fram glutenfria, havrebaserade flingor med högt protein- och fiberinnehåll, och viktigast av allt, utan tillsatt socker. Bayns produkter har använts i stor utsträckning i denna produktutveckling och även för att ta fram sockerfria proteinbarer, pannkaksmix med lågt sockerinnehåll samt sockerfritt jordnötssmör”, berättar Ian Murgatroyd, VD på Lefka O’Life Afrika.

Vitality är en produktserie från irländska matproducenten Allegro, som bland annat erbjuder produkter som havre, pannkakor och proteinbarer utan tillsatt socker. Ingrediensordern som Bayn mottog från Lefka O’Life kom via det globala partnerskapet med Barentz, en ledande leverantör och distributör av innovativa och standardingredienser för livsmedelsindustrin.

“Vi är glada över att ha kunnat stödja Lefka O’Life Afrika i deras utveckling och lansering av Vitality i Irland och Storbritannien. Vi är positiva till vårt samarbete med Barentz, och är glada över att nu kunna arbeta tillsammans med en livsmedelsproducent i Sydafrika”, säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe AB.

“Vi är stolta över att hålla jämna steg med globala livsmedelstrender, särskilt gällande näringstrender och utveckling. Ett område som vi har fokuserat på under en längre tid är att minska socker, och därmed produktionen av både sockerfria livsmedel och livsmedel med lägre sockerhalt; något som förde oss samman med Bayn. Vi ser dem som en specialist inom området och de har ett brett utbud av lösningar för att ersätta socker”, avslutar Ian Murgatroyd, VD på Lefka O’Life Afrika.

För mer information, kontakta:
Peter Werme, Styrelseordförande, Bayn Europe AB, e-mail pw@bayn.se
Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Om Bayn Europe AB
Bayn är ett kunskapsorienterat företag som hjälper livsmedelsproducenter att möta marknadens krav för en hälsosammare värld. Bayns lösningar reducerar socker i produkter och skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Våra naturliga lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin.
Bayn är listat på First North under namnet BAYN.

Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser, tel. 46 8 5030 1550

Om Lefka O’Life Afrika (LOA)
Lefka O’Life Afrika är en livsmedelsutvecklare och livsmedelsproducent. Deras motto är “från koncept till färdig produkt” och de specialiserar sig på konceptidéer, genomförande av dessa idéer via deras omfattande FoU-nätverk och på produktionen för kunder som är verksamma runt om i världen. LOA har producerat en rad livsmedelsprodukter såsom frukostflingor, proteinbarer, jordnötssmör, bakmixer, kosttillskott och pulverdrycker. För mer information, kontakta info@lefka.co.za.

Om Vitality
Mer om Vitality kan läsas på: www.vitality.eu
Instagram: www.instagram.com/vitality_foods

Kategorier

Arkiv