BAYN EUROPE STARTAR DOTTERBOLAG I KINA FÖR SOCKERREDUCERING

Bayn Europe AB har tecknat ett avtal för ett konsortium med fastighetsutvecklaren HuaHe International Asset Management Ltd. för att introducera sockerreducering på den kinesiska marknaden.

Båda parter kom överens om en samarbetsmodell med gemensamma engagemang för upprättandet av ett konsortium. Bayn kommer att äga 65% av det egna kapitalet och HuaHe 35%. Förutom etableringen av en konceptbutik för sockerreducering under Bayns varumärke takk! har Bayn China pågående förhandlingar om ett sockerreducerat industriområde med kinesiska statliga aktörer.

”Sockerreducering innebär en systemförändring och livsmedelskedja bryts när det tillsatta sockret ersätts. Det stämmer även på den kinesiska marknaden, som har 110 miljoner diabetiker och ett mycket stort problem med barnfetma på grund av ohälsosam livsstil med överkonsumtion av socker,” säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe. ”Vi är glada att vi nu har ett strategiskt samarbete med en partner, utanför livsmedelsindustrin, som aktivt arbetar med behovet av sockerreducering. Den första konceptbutiken takk! är planerade att öppna innan sommaren, och det kommer att lanseras som ett franchisekoncept i höst. Vi har samtal med flera investeringspartners och planerar att starta 200 takk!-butiker innan 2022.”

”Vi är glada at ha Bayn som har gett oss ett helt nytt koncept för våra fastighetskunder. Särskilt statliga aktörer som vill utveckla sina städer på ett hållbart sätt”, säger Dr. Henry Yang, General Manager på HuaHe. ”Vi, som livsstilsarkitekter i fastighetsbranschen, tror att möjligheterna som kommer ur vårt samarbete är mycket lovande.”

Om HuaHe

HuaHe International (Beijing) Assets Management Consulting Co., Ltd är ett underbolag till holdingbolaget Hede Holdings, som ansvarar för kapitalförvaltning och aktieinvesteringar. Huahe International stöds av Hede Holdings inom områdena affärs- och hälsovård för servicekapacitet och resursintegration i hela produktkedjan. Huahe International, samarbetar med tre dotterbolag (Haskoll Design, Hede Consultancy och Hede Construction), tillhandahåller hela produktkedjan av service av allsidig strategisk positionering, planeringskonsulting, industriintroducering, integrerad design, projekt- och bygghantering, kapitalförvaltning och aktieinvestering mm för kinesisk handel och hälsovårdsområden.

Om Bayn Europe:
Bayn är en oberoende utvecklare inom sockerreducering och erbjuder marknaden kostnadseffektiva råvaruingredienser samt totallösningar för sockerreducering. Bayn skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin.

Bayn är listat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet BAYN.
Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon +46-8-5030 1550.
Ytterligare information avseende bolaget finns på www.bayneurope.com

 

Denna information är sådan information som Bayn Europe AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 jan 2018 kl. 09.00 CET.

Kategorier

Arkiv